Gyros

Gyros je delikatesni grčki sendvič koji se tradicionalno radi od komadića svinjetine. Ovaj grčki okus hedonizma jedan je od naših najprodavanijih proizvoda. Posebnost Gyrosa proizlazi iz načina pripreme mesa zbog kojeg je ono uvijek iznimno sočno i ukusno. Meso (u grčkoj verziji svinjsko, a u turskoj janjetina, piletina, govedina…) se reže na šnite i prethodno marinira. Tako pripremljene šnite slažu se u slojevima na ražanj, koji se peče uspravno. Kad je meso s vanjske strane pečeno, struže se oštrim noževima i priprema u Gyros sendvič.

U Koykanu je Gyros sinonim za veliki, sočan i uvijek svježi sendvič napravljen od najkvalitetnijeg mesa i svježeg  povrća. Za što potpuniji doživljaj autentičnosti, za Gyros koristimo samo lepinje koje svaki dan sami pečemo. Naše umake uvijek svježe pripremamo, držeći se tradicionalne recepture.

Jeste li znali

Ovaj tip sendviča prodaje se na ulicama Grčke, Srednjeg Istoka i Turske već stotinama godina. Povjesničari smatraju da je Gyros nastao u razdoblju Aleksandra Velikog, kada su vojnici svojim noževima rezali vanjske slojeve mesa dok se ono peklo na vatri.

Koykan preporučuje

Nakon ovog slasnog obroka, preporučamo mango lassi za slatko osvježenje!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.