Quiche

Iako se danas ovaj specijalitet smatra tipično francuskim jelom, quiche originalno potječe iz ruralnih krajeva Njemačke. Riječ quiche dolazi od njemačke riječi Kuchen, što znači kolač. No, Quiche nije slatki, već slani specijalitet u kojem se hrskavi i kremasti sastojci savršeno sjedinjuju u prhkom tijestu. Najslavniji quiche je Quiche Lorraine, klasik koji osvaja nadjevom od dimljene slanine i sira pomiješanog s kremom od jaja i vrhnja.

Quiche svoju popularnost zahvaljuje jednostavnosti pripreme i raznovrsnosti nadjeva. Quiche nema pravila. Nadjevi mogu biti od povrća poput brokule, špinata, blitve, poriluka pa sve do  mesa, sira i morskih plodova. Quiche se može servirati kao doručak,ručak, večera…kao toplo ili hladno jelo, samostalno ili kao prilog. Quiche je sočan, aromatičan, prozračan. Savršen obrok za svaku priliku!

Jeste li znali

U Parizu je 22. studenog 1997. napravljen najveći quiche na svijetu. Divovski quiche pekao se više od 18 sati i nahranio je više od 125 ljudi!

Koykan preporučuje

Upotpunite ovaj lagani, povrtni doživljaj uz japanske superalge wakame!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.