Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima. Tijesto za mochi radi se ljepljive rižine mase do koje se dođe prokuhavanjem i doslovce gnječenjem riže. Od tako dobivenog tijesta oblikuju se Mochi kolačići (najčešće su okrugli). U Japanu vjeruju da se ovakvom obradom riže dolazi do same srži riže tj. “njene duše”.

Tradicionalno, mochi se rade tokom 25. – 28.12. na događaju koji se zove mochitsuki i  jedu se u zoru Japanske Nove godine. Koykan vam nudi široku paletu mochi okusa. Zeleni čaj, kikiriki, crveni grah, sezam, mango… Ove jedinstvene, prozračne rižine delicije zadovoljit će i najprofinjenije gurmansko nepce!

Jeste li znali

Japanci su vjerovali da je sva materija prožeta duhovnošću i da konzumacijom mochija, koji simbolizira dušu riže, mogu upiti snagu rižinog božanstva.

Koykan preporučuje

Upotpunite doživljaj prozračnosti i lakoće, Arizona zelenim čajem!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.