Currywurst

Currywurst je u Njemačkoj isto što je pizza u Italiji, hot dog u Americi, a burek na Balkanu. No, currywurst je mnogo više od nacionalnog fast food jela. Currywurst je kult.  “Iz dosade sam pomiješala začine s umakom od rajčice i okus je bio predivan” skromno je opisala Herta Hauwer kako je prije 65 godina izumila danas najpopularnije njemačko nacionalno jelo.

Samo 3 jednostavna sastojka potrebna su da se kreira ovo kultno jelo - grillana kobasica od najkvalitetnijeg svinjskog mesa, ketchup i curry prah.  Currywurst se obično servira uz pommes frittes ili kruh. 2009. u Berlinu je otvoren i muzej posvećen ovom jelu, koji godišnje privuče preko 80,000 posjetioca. Preko 800 milijuna currywursta pojede se u Njemačkoj svake godine, što znači da se svake minute pojede oko 1500 currywursta!

Jeste li znali

Postrojenje Volkswagena u Wolfsburgu ima čak svoju vlastitu mesnicu u kojoj godišnje proizvedu 3,5 milijuna currywursta, za potrebe svojih zaposlenika!

 

Koykan preporučuje

Currywurst se tradicionalno jede uz sočni i hrskavi pommes frittes!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.