Quesadilla

Ovo je još jedna sočna i ukusna meksička delicija koja se radi od meksičkih tortilla punjenih sirom i raznim sastojcima. Quesadille su posebne po tome što se nadjev umota u tortillu i zatim po sredini presavine u trokut. Kako bi se sir savršeno otopio i u potpunosti oslobodio svoju aromu, tako preklopljena quesadilla poprži se na grillu i servira s guacamole ili kiselim vrhnjem.

Quesadilla kakvu danas poznajemo, mješavina je tradicija Starog i Novog svijeta. Iako je ovo tradicionalno meksička hrana, Španjolci su je prisvojili i u njenu recepturu dodali sastojke poput piletine, govedine, morskih plodova…. Oni su i imenovali ove slasne zalogaje “quesadilla”, što doslovce znači mali sirasti zalogaji. Bilo da preferirate jednostavne quesadille ili one s mesom i raznim drugim kombinacijama, svi obožavatelji sira bit će oduševljeni bogatstvom okusa ovog jela čija receptura se stoljećima usavršavala, da bi danas dostigla svoj aromatični vrhunac.

Jeste li znali

Autentične meksičke quesadille rade se od kukuruznog brašna. Takva tortilla radi se od bijelog kukuruza koje se suši u vapnenoj vodi, nakon čega se usitnjava u fino brašno. Ova tradicija naslijeđena je od Maya, Azteca i ostalih naprednih kultura pretpovijesne Amerike.

Koykan preporučuje

Upotpunite svoj obrok našim sočnim i aromatičnim krumpirićima - wedges!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.