Burrito

Talijani  imaju piadine, Arapi falafel, Nijemci currywurst, a Mexico nam je iščarobirao svoju inačicu popularnih „streetfood“ sendviča – famozni burrito! Za sve ljubitelje začinjene meksičke hrane, burrito je nezaobilazan „must try“! Iako je burrito u posljednim desetljećima najveću popularnost dosegao u Americi, danas postoje mnoge teorije po kojima je ovo ustvari američko-meksička hrana. Središnji i južniji Meksički restorani često niti ne nude burritose na svojem meniju, osim ako ih ne rade za potrebe američkih turista.

Nadjev  za burrito se najčešće radi od mljevenog mesa, graha i kukuruza ili pak od pržene piletine s dodatkom povrća. Naravno, sve skupa je začinjeno crvenom paprikom ili čili papričicama.  U Koykan burritose stavljamo i svježe pripremljeni nadjev od riže, a svaki burrito možete upotpuniti prilozima i umacima po vlastitom izboru.  Ono po čemu se burrito  razlikuje od tortille je to što se u pravilu poslužuje na način da je nadjev sakriven unutar tortille. Na taj način se riža, meso, umaci i prilozi spoje u jedan savršen, mega sočan zalogaj. Pripremite salvete jer ne štedimo na nadjevu!

Jeste li znali

Jedna od teorija o porijeklu naziva burrito je ta da je čovjek imena Juan Mendez iz Chihuahue, koristio magarca (na španjolskom: burrito) da bi razvozio namirnice na kolicima. Kako bi zadržao hranu toplom, zamotao bi sve u jednu veliku tortillu.

Koykan preporučuje

Nakon ovog začinjenog zalogaja, rashladite se 100 % prirodnim Arizona čajevima!

 

Winter Special

Choco Bubble Tea - Limited Edition

Ovo raskošno zimsko Bubble tea izdanje nudi vam se u 3 božanstvena okusa: choco rum+nuts, choco vanilla & choco orange! Raj za sve sladokusce!

Koykan hit mjeseca

Čušpajzomanija

Koykan svaki tjedan nudi po 3 različita variva. U naše lonce ulaze samo najfinije i dobro probrane namirnice: divlja riža, shiitake gljive, sezam, đumbir, proso, mediteranske trave….

Jeste li probali?

Mochi

Jede vam se nešto slatko, prozračno i lagano? Isprobajte naše tradicionalne japanske kolačiće od riže! Mochiji se rade od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim slatkim okusima.